Slovensko – Nemecko hokej prípravné zápasy (18. a 20. apríl): Program, výsledky, live prenos

Slovensko – Nemecko hokej, dva prípravné zápasy boli súčasťou záverečného bloku prípravy pred MS v hokeji 2024. Ich dejiskom boli nemecké mestá Kaufbeuren a Augsburg 18. a 20. apríla. Prvý zápas vyhrali domáci 7:3, druhý Slováci v predĺžení 4:3.

Slovensko Nemecko hokej

Slovensko Nemecko hokej sa odohral vo štvrtok a sobotu ako príprava pred svetovým šampionátom MS v hokeji 2024.

Slováci začali prípravu veľmi dobre, keď v Humennom minulý týždeň dvakrát zdolali Švajčiarov. Nemcom sa dlhšie nedarí, keď prehrali päť posledných zápasov, no a z toho tri práve proti Slovákom.

Hokej Slovensko Nemecko

Slovensko – Nemecko hokej program

Slovensko – Nemecko program hokejovej prípravy bol stanovený na štvrtok resp. sobotu 18. a 20. apríla v Nemecku. Slováci pred ms v hokeji live ladia formu a skúšajú veľký počet hráčov, ktorí by nás potenciálne mohli reprezentovať.

Zápasy s Nemeckom budú zároveň generálkou na úvodný duel šampionátu: Slovensko – Nemecko MS v hokeji 2024. V prvom súboji naši hanebne prehrali 3:7. Góly za nás strelili 2x Lantoši a Okuliar.

V sobotňajšom stretnutí vyhrali slovenskí reprezentanti 4:3 po predĺžení. Za Slovensko skórovali v riadnom hracom čase Baláž, Kašlík, Lantoši a Ivan. V predĺžení rozhodol o výhre Faško-Rudáš.

PRÍPRAVA SLOVENSKO – NEMECKO 2024
Dátum Dejisko Zápas Čas/Výsledok
18.4 Kaufbeuren Nemecko – SLOVENSKO 7:3
20.4. Augsburg Nemecko – SLOVENSKO 3:4pp

Hokej Slovensko Nemecko výsledok

Výsledok oboch zápasov z hokeja Slovensko Nemecko nájdete v našom článku vždy po skončení zápasu.

Zloženie formácii a ďalšie podrobné štatistiky si môžete pozrieť aj na stránkach webu flashscore.sk.

Nominácia SR na prípravné zápasy

Nominácia našej reprezentácie na prípravné zápasy v Nemecku je už známa. Šancu dostane napríklad aj mladý útočník Servác Petrovský, pre ktorého to budú prvé zápasy za áčko repre.

Brankári: Samuel Hlavaj (Škoda Plzeň), Dávid Hrenák (Bílí Tygři Liberec), Matej Tomek (Litvínov)

Obrancovia: Patrik Bačik (HC'05 Banská Bystrica), Boris Brincko (HK Poprad), Martin Bučko (Škoda Plzeň/Dynamo Pardubice), Daniel Gachulinec (HKM Zvolen), Andrej Golian (Slovan Bratislava), Mário Grman (HC Vítkovice), Michal Ivan (Bílí Tygři Liberec),, Rayen Petrovický (Dukla Trenčín)

Útočníci: Jozef Baláž (Dukla Trenčín), Lukáš Cingel, Andrej Kollár (obaja Kometa Brno), Martin Faško-Rudáš (Bílí Tygři Liberec), Marek Hecl, Matej Kašlík (obaja HKM Zvolen), Andrej Kukuča (HK Poprad), Silvester Kusko (HC Olomouc), Róbert Lantoši (BK Mladá Boleslav), Samuel Takáč (Slovan Bratislava), Oliver Okuliar, Alex Tamáši (obaja Mountfield Hradec Kárlové), Servác Petrovský (Owen Sound Attack)

Realizačný tím: Miroslav Šatan (generálny manažér), Zuzana Chrenková (manažérka), Craig Ramsay (hlavný tréner), Peter Frühauf (asistent trénera), Ján Pardavý (asistent trénera), Róbert Petrovický (asistent trénera), Ján Lašák (tréner brankárov), Igor Andrejkovič (video analytik), Róbert Béreš (kondičný tréner), Hunák (lekár), Vladimír Čavojec (fyzioterapeut), Martin Babják (fyzioterapeut)

Slovensko Nemecko hokej live

Zápasy Slovensko Nemecko hokej live ste mohli pozerať v TV alebo aj na mobilnom zariadení, a to kdekoľvek sa nachádzate.

V súčasnej dobe technológií nie je problém pozerať ani MS v hokeji live stream na smart zariadeniach.

Hokej Slovensko Nemecko naživo dnes v TV

Prípravné zápasy hokeja Slovensko – Nemecko odvysielala v TV televízia JOJ Plus.

JOJ získala práva na vysielanie zápasov hokejovej reprezentácie a väčšinu môžete vidieť na športovom programe JOJ Šport, ale tam aktuálne prebieha play-off Tipos extraligy.

Prípravný zápas Slovensko Nemecko live stream

Prípravný zápas Slovensko Nemecko live stream, vám umožnili sledovať TV operátori Skylink a UPC. Tí majú vo svojej ponuke živé vysielanie JOJ Plus a taktiež JOJ Šport.

Poskytovatelia vysielajú live prenosy na PC alebo vďaka aplikácii na mobilných zariadeniach a poskytujú 7-dnový TV archív.

NALAĎTE SI STANICE JOJ ▷

Slovensko vs Nemecko hokej online

Sledovať stretnutie Slovensko vs Nemecko hokej online bolo možné cez službu JOJ Play, ktorá vysiela bezplatne niektoré svoje TV programy. Vďaka mobilnej aplikácii si ju môžete stiahnuť do mobilu a sledovať JOJ Plus zadarmo.

Službu si môžete spustiť aj na PC, cez internetový prehliadač a registrácia je bezplatná.

Slovensko Nemecko bilancia

Bilancia zápasov Slovensko Nemecko je naozaj veľmi bohatá. Spoločne sme odohrali 53 zápasov, z toho naši vyhrali 30-krát a 23 duelov opúšťali ako porazený tím.

Medzi pamätné víťazstvá určite patrí to z olympiády v Pekingu, kde sme nad Nemcami vyhrali v osemfinále 4:0 a začali tak svoju play-off jazdu za bronzovou olympijskou medailou.

K najkrutejším prehrám zas patrí tá z domáceho šampionátu 2019. Tam Nemci dvoma gólmi v absolútnom závere otočili stav stretnutia z 1:2 z ich pohľadu na 3:2 a touto výhrou si v podstate zabezpečili postup do štvrťfinále, kým Slovákom ostali len oči pre plač.

V nasledujúcej tabuľke si môžete pozrieť zoznam posledných desiatich vzájomných stretnutí. Každoročne nás spája napríklad Nemecký pohár, kde sme domácich naposledy porazili 2:1.

Slovensko – Nemecko vzájomné zápasy
Dátum Súťaž Zápas Výsledok
8.2. Príprava SLOVENSKO – Nemecko 4:3pp
7.2. Príprava SLOVENSKO – Nemecko 5:2
12.11 Nemecký pohár Nemecko – SLOVENSKO 1:2
28.4 Príprava SLOVENSKO – Nemecko 3:4
29.4. Príprava SLOVENSKO – Nemecko 3:4 pp
9.2. 2023 Príprava Slovensko – Nemecko 1:3
8.2. 2023 Príprava Slovensko – Nemecko 2:3sn
13.11. 2022 Nemecký pohár Nemecko – Slovensko 3:0
14.5. 2022 MS Slovensko – Nemecko 1:2
30.4. 2022 Príprava Nemecko – Slovensko 2:3

Zdroj: wikipedia, hockeyslovakia.sk, flashscore.sk

Zdieľaní

Pin It on Pinterest