Kto bude nový tréner slovenskej reprezentácie? (VIDEO)

Rezignácia Jána Kozáka z postu trénera reprezentácie postavila Slovenský futbalový zväz (SFZ) pred neľahkú úlohu. V hre je viacej mien, ale nový tréner slovenskej reprezentacie bude známy až po zápase vo Švédsku.

Odvety v Lige národov už povedie nový tréner reprezentácie

Slovenskú futbalovú reprezentáciu v utorňajšom medzištátnom prípravnom stretnutí vo Švédsku povedie z pozície hlavného trénera Štefan Tarkovič. Slováci nebodovali ani v jednom z doterajších dvoch stretnutí 1. skupiny B-divízie európskej Ligy národov 2018/2019. V septembrovom vstupe do novovzniknutej súťaže neudržali na Ukrajine cennú remízu a vo Ľvove prehrali 0:1. Bodovo naprázdno vyšli aj v sobotňajšom dueli v Trnave proti Česku.

Prezident SFZ Ján Kováčik povedal, že by chcel aby nový tréner reprezentácie, viedol mužstvo už v odvetných dvojzápasových stretnutiach Ligy národov.

Kto by mal nahradiť Jána Kozáka v pozícii trénera SR?

Pavel Hapal (49)
Je jedným z favoritov na tento post. Po skončení kontraktu v pražskej Sparte je voľný, navyše, Slovenský futbalový zväz má s ním veľmi dobré skúsenosti. Keď slovenskú „21“ dostal na ME 2017.

Pavel Vrba (54)
O Vrbu sa SFZ zaujímal v roku 2012. Vtedy už údajne bol Vrba s prezidentom SFZ Jánom Kováčikom dohodnutý, ale českého trénera neuvoľnila Plzeň. Podobny scenar sa bude asi opakovat aj teraz, Plzeň bojuje v Lige majstrov.

Adrián Guľa (43)
Po Hapalovi prevzal „21“ viacej hráčov dobre pozná, rovnako pozná aj slovenský futbal. Chýbajú mu väčšie skúsenosti na úrovni reprezentácie, kde sa pracuje pod väčším tlakom ako na klubovej úrovni.

Štefan Tarkovič (45)
Tarkovič pozná reprezentačné pozadie a klímu v mužstve najlepšie so všetkých kandidátov, navyše nie je tajomstvom, že ako Kozákov asistent mal na starosti práve on, komunikáciu medzi hráčmi a realizačným tímom.

Vladimír Weiss (54)
Reprezentáciu už viedol, čo je jeho výhodou. Navyše, je rešpektovanou trénerskou osobnosťou na Slovensku. Darí sa mu však pri gruzínskej reprezentácii a tak sotva predpokladať, že ho Gruzínci pustia.

Ján Kocian (60)
Aj on už A-tím viedol. Má bohaté skúsenosti s vedením reprezentácie. Bol ako asistent pri začiatkoch slovenskej reprezentácie.

Martin Ševela (42)
Aktuálne je trénerom Slovana Bratislava a patri do mladšej generácie trénerov. Mozno to aj Slovensko potrebuje. V lige dosiahol skvelé výsledky, je ambicióznym a moderným koučom, chýbajú mu však skúsenosti pri reprezentácii. Preto sú jeho šance na post kouča A-tímu dosť nepravdepodobné.

Zdroj: facebook

Zdieľaní

Pin It on Pinterest